Massage

Eerst even dit

Alle massages die hieronder beschreven staan, hebben als hoofddoel om ontspanning te geven. Soms is 1 massage echter niet genoeg om daar gelijk al te komen. Dan kan het advies zijn om op redelijk korte termijn opnieuw naar de salon te komen, omdat herhaling loont. Daarnaast bespreken we de reden van het vast zitten van spieren, kijken we naar (gewoonte) houding, worden er ademhalings-en bewegingsoefeningen aangereikt en benoem ik wat er misschien anders kan om herhaling van klachten te voorkomen. 

AQAMA® massage

Dit is een massagetechniek waarbij gebruik gemaakt wordt van een kussen gevuld met warm water, voor optimale ontspanning van de spieren. Tijdens deze massage lig je op de rug. Je begrijpt dat deze massagetechniek daardoor bijzonder populair is bij zwangere vrouwen. (alleen niet toegestaan in de eerste drie maanden van de zwangerschap). Ook mensen met spier- en gewrichtsklachten reageren erg goed op de AQAMA® massage.

Rugmassage

De behandeling wordt gestart met een zeezoutpeeling. Ik doe dat in de eerste plaats om even aan het huidcontact te wennen, maar ook om de doorbloeding alvast wat te stimuleren, waardoor de massage intensiever wordt.

Hoofdhuidmassage

Is een vrij korte massage die verrassende effecten kent. Hierbij worden de oren meestal ook even meegenomen, omdat daar reflexmatig (net als onder de voeten) alle organen vertegenwoordigd zijn.

Nek- en schoudermassage

Deze massage is aan te raden als je even heerlijk wilt ontspannen, of wanneer er nek, schouder, boven arm of hoofd (pijn) klachten zijn (in kuur verband.)

Voetmassage

Zit bij alle voetbehandelingen in, maar kan ook los (of bijvoorbeeld tijdens een gezichtsbehandeling) geboekt worden. De massage kan verschillende uitwerkingen hebben, afhankelijk van: de grepen, de zones, de klachten en de snelheid.